ROCK69
  Bandleden  optreden 2019  optreden 2017  Hans van den Heuvel Ron  Gerrit, Coen  Filmpje  reakties  c.niesten@tiscali.nl  Bijgewerkt 2 febr 2020Bandleden


XXX

Met Coen Niesten, Hans van den Heuvel, Wil Heick, Gerrit Rutte en Ron Weeda .optreden Gerrit Rutte - Wil Heick -
Hans van den Heuvel - Coen Niesten
publiek Ron Weeda - Gerrit Rutte -
Wil Heick en Hans van den HeuvelOptreden 2019Optreden 2017affiche Onze affiche
voor het optreden
optreden Gerrit, Ron, Joop,
Hans, Coen


optreden optreden 29-1-2017
publiek publiek 29-1-2017

Hans van den HeuvelHans van den Heuvel was in de jaren 60 bassist van The Sheiks en Midnatt Fyran.

Ik was persoonlijk wel gecharmeerd van The Beatles, Moody Blues, Spencer Davis Group, The Hollies, Ivy League. Kortom ik had een brede interesse in muziek, maar vooral als er meerstemmige vocals in voorkwamen. Ik woonde, en woon nog steeds, in Amstelveen, waar in de zestiger jaren een scala van bandjes aktief waren. De bekendste waren wel: The Marquees, Short 66, Wortel n, The Squads, Outfit, The Fellows, Dems, Dat en Wat, De lieverdjes
The Sheiks bestonden eerder al in een andere bezetting, met Jan Evert van Bellen (drums), Ben Penha (slaggitaar). Ik geloof dat Jan Evert ging verhuizen en waarom Ben Penha is gestopt weet ik niet. Ik weet niet wanneer de "oude" Sheiks zijn opgericht. The Sheiks in de nieuwe samenstelling zijn in het voorjaar 1965 gestart.

Op een gegeven moment stond Theo Richard Wagner bij mij voor de deur. Hij had gehoord dat ik een aardig deuntje op de gitaar kon spelen en was benieuwd of ik zin had om me bij The Sheiks aan te sluiten. Er was echter n maar: hij zocht eigenlijk een bassist. Of ik bereid was om te gaan bassen. In die tijd was ik nog niet zo principieel, dus ik zei ja. Betekende wel dat ik een andere gitaar moest aanschaffen. Zo gezegd zo gedaan. Ik ben met mijn Eko gitaar naar de winkel getogen, deze ingeruild en heb een Hffner basgitaar aangeschaft (zie afbeelding). Het allereerste nummer dat we in de nieuwe bezetting instudeerden was: Hello Josphine van The Scorpions. Ons eerste optreden was op 28 juni 1965 in een muziektent op het Plein 1960 in Amstelveen ter ere van de verloving van prinses Beatrix.


optreden Midnatt Fyran;
Ron Meyjes - Guitar; Kees Purmer - Guitar; Hans van de Heuvel - Bass; Gerard Riemslag - Drums.
publiek The Sheiks
Bij Midnatt Fyran speelden we meer Hollies achtige nummers, met veel tweestemmig zangwerk. Ook hebben we toen veel nummers gespeeld van zweedse bands, zoals: Ola and the Jinglers, The Shanes, Hepstars etc. Wij noemden dat: vrolijke beat. De nummers Always and Ever, Stop the Music en You dont know zijn ook covers van zweedse bands.
We traden zeer regelmatig op. De moeder van Theo Richard was onze manager. Zij zette zich enorm in om ons op de bhne te krijgen. Zo hebben we eens in het openlucht theater van Bloemendaal gespeeld in het voorprogramma van ZZ en de MaskersRon


Ron . Ron hier rechts.
Met z'n heldere stem een ware aanwinst voor de band. Hij kwam bijna gelijk met Hans waardoor de band meteen wat completer werd.Gerrit, Coen
optreden Coen met Hans van Velzen in de garage bij onze klasgenoot Nico Beentjes.
Die garage was een geweldige lokatie voor feestjes. Want er werd een vloerkleed op de grond gelegd en wat tafeltjes en stoeltjes neergezet en was het koud dan kwam er ergens een kachel vandaan die wel een pijp naar buiten moest hebben en daartoe werd de garagedeur "aangepast".
Duidelijk is de Fridor radio te zien van ons thuis. Doordat m'n ouders een lang weekend weg waren was dit apparaat makkelijk te lenen. De volgende dag ging de radio weer op de brommer naar huis en stonds s'maandags weer te spelen alsof er niets gebeurd was.
Overigens gebruikte we de radio alleen als versterker om de speaker in de radio te sparen.
publiek Na een jaar ongeveer kwam Gerrit Rutte ons aanvullen met zijn eigengemaakte ! elektrische gitaar. Bij hem konden we in de boerderij oefenen en als de koeien in de zomer de wei in waren mochten we met onze spullen in de stal. Daar is ook nog een keer een feest met een optreden geweest. Jan de Wit ook uit onze klas drumde toen.
Met Gerrit hebben we ook nog een keer in de huiskamer gespeeld bij Walter Pijlman een klasgenoot uit 2 metaal.

optreden Optreden/oefenen in een oud schoolgebouwdje in IJmuiden met een tijdelijke zangeres.
Met Coen Niesten, Hans van Velzen, Jan de Wit en Gerrit Rutte.
publiek In 2003 werd er op verzoek van Gerrit Rutte een vervolg gegeven op onze jeugdidealen. Hans van Velzen die al jarenlang in andere bands had gespeeld en nu een vrij stabiele positie had in Midnight Mover haakte af. Ook Jan de Wit, een poosje onze drummer, zag een vervolg niet zo zitten.
Dat neemt niet weg dat Gerrit en ik ons in het muzikale vervolg hebben gestort. En hoewel de afwezigheid van Hans van Velzen jammer leek is het alsof we toen pas echt goed begonnen zijn. We hebben nu de juiste gitaren en (buizen) versterkers en ook is onze muzikale kennis gegroeid. Blijft natuurlijk dat we een amateurbandje waren.

Filmpje


Reakties
Deze pagina is samengesteld voor kennissen en vrienden om e.e.a. nog eens tot een compleet verhaal te komen.
Ondanks zorgvuldigheid bij het samenstellen kan deze pagina onjuistheden bevatten. Heeft je nog gegevens die deze pagina kunnen aanvullen of heeft je andere opmerkingen, gaarne een berichtje naar de samensteller. startdatum pagina 7 juli 2008
Voor suggesties of vragen; Coen Niesten. c.niesten@tiscali.nl

Terug naar boven.